AUTOPROT- en PROTECOW-experts ontmoeten elkaar opnieuw

De projecten AUTOPROT en PROTECOW gaven in het verleden al samen een voordracht op een vergadering rond autonomie, georganiseerd door het Waalse boerensyndicaat FUGEA (Fédération Unie de Groupement d’Eleveurs et d’Agriculteurs). Daarnaast werkten beide projecten samen aan een workshop voor de beurs Salon Fourragère, die dit jaar helaas geanuleerd werd. Het is dus niet verassend dat we aankondigen dat AUTOPROT en PROTECOW opnieuw zullen samenwerken.

Op 27 oktober, komen de partners van beide projecten samen om hun belangrijkste resultaten te delen, te vergelijken en te bespreken. Daarnaast willen ze ook vooral banden smeden tussen de betrokken organisaties.

AUTOPROT en PROTECOW zijn beide Interreg-projecten die de problematiek van eiwitautonomie op de melkveebedrijven bestuderen. Elk vanuit een andere hoek, en dit zowel op regionaal niveau als op basis van verzamelde data. Het project PROTECOW focust zich meer op de ‘kleine Interreg-regio’ (Frankrijk-Vlaanderen-Wallonië), terwijl het project AUTOPROT zich inzet voor de ‘grote regio’ (Frankrijk, Wallonië, Luxemburg, Duitsland). Ook de benadering verschilt. PROTECOW werkt op microschaal (op dierniveau en met 18 deelnemende melkveebedrijven) terwijl AUTOPROT een macro benadering heeft (netwerken van melkveebedrijven, boekhoudingdata, etc.).

Kunnen we de resultaten van de twee projecten in beide regio’s communiceren? En zijn er overeenkomende resultaten? Dit zijn vragen die de verschillende partners tijdens hun samenkomst zullen bespreken. Meer info over deze uitwisseling volgt nog!

 

Autoprot_Protecow.PNG


Voor meer info / Plus d’infos
Lise Boulet (CRA-W)
Sylvain Hennart (CRA-W)
Maryline Lamérand (ILVO)

Publicatiedatum / Date de publication 13/10/2020
TOP