Driedaagse cursus rundveevoeding op de agenda

Inagro hecht veel belang aan de kennis van de veehouders. Daarom organiseren ze dit najaar een cursus rundveevoeding, exclusief voor melkvee- en vleesveehouders. In de cursus gaan ze dieper in op het verband tussen optimaal voederen en diergezondheid, zonder daarbij het economische aspect uit het oog te verliezen. Lees verder voor het uitgebreide programma.  

 

De cursus vindt plaats op 20 en 27 november en 4 december 2018. Op de eerste cursusdag mag je meer uitleg verwachten over voedermiddelen. Er worden tips gegeven over de interpretatie van analyseresultaten van ruwvoederkuilen. Er volgt ook info over de voederwaarde en prijzen van verschillende voedermiddelen. De eerste dag wordt afgesloten met een praktische oefensessie over het beoordelen van ruwvoeders.

Op dag twee ontdek je meer over de penswerking en de berekening van rantsoenen. Ook de functies van een aantal belangrijke vitaminen en mineralen worden toegelicht. Verder komt de interpretatie van productieresultaten aan bod. De oefensessie op dag twee gaat over het interpreteren van eigen melkcontroleresultaten voor de melkveehouders, vleesveehouders starten met een eigen rantsoenberekening.

De laatste cursusdag start met de interpretatie van allerlei voersignalen in de stal (mestbeeld, herkauwslagen,…). Daarna komt er een onderdeel over voeding in de droogstand en relatie tot vruchtbaarheid en ketonemie bij melkvee, en voeding van hoogdrachtige dikbilkoeien bij vleesvee. De derde dag wordt afgesloten met een berekening en discussie van eigen voerefficiëntie en voersaldo.

De lezingen worden verzorgd door Eddy Decaesteker (Inagro), Johan De Boever (ILVO), Daniel De Brabander, Leo Fiems, Ilse Louwagie (Inagro), Leen Vandaele (ILVO), Peter Vercauteren (CRV).

De cursus kost 70 euro (lunch inbegrepen). Het aantal deelnemers is beperkt! Er wordt voorrang gegeven aan melk- en vleesveehouders tegenover erfbetreders.  

 

>> Schrijf je in!  

>> Bekijk het volledige programma.  

Voor meer info / Plus d’infos
Louwagie Ilse -E: ilse.louwagie@inagro.be
Decaesteker Eddy -E: eddy.decaesteker@inagro.be

Publicatiedatum / Date de publication 4/10/2018
TOP